Neurodiversiteit

Wat is Neurodiversiteit?

Neurodiversiteit betekent: verschillende manieren van denken. Neurodiversiteit omvat naast Hoogbegaafdheid (HB) en Autisme (ASS) bijvoorbeeld ook AD(H)D, HSP en dyslexie/dyscalculie. Ik wil de kennis over deze onderwerpen verspreiden zodat het gesprek gevoerd kan worden. Iedereen is anders, en iedereen is gelijk.

​​​​​​​De benadering van neurodiversiteit nodigt uit om te kijken naar het totaalbeeld van de capaciteiten van een persoon. Door alle breinen als divers te benaderen ontstaat er meer gelijkwaardigheid. Iedereen heeft namelijk sterke en zwakke kanten. Op deze manier word je nieuwsgierig naar de sterke kanten van een persoon, want daar zitten de mogelijkheden en het plezier.

Het is belangrijk de verbinding tussen neurodiverse (collega’s met een bijzonderheid) én neurotypische (collega’s zonder een bijzonderheid) bevorderen en de individuele talenten beter te benutten door gebruik te maken van de diversiteit. In mijn workshops laat ik zien dat anders denkenden een aanwinst voor je bedrijf kan zijn. Anders is niet beter of slechter, maar anders verhoogt wel de kwaliteit. Iedereen is anders, en iedereen is gelijk.

Ben je geinteresseeerd in zo’n workshop bij jouw bedrijf, of wil je hulp bij het opstarten van een intern Neurodiversiteit Netwerk, neem dan contact met mij op.