In de Media

Podcast hoogbegaafdheid in het bedrijfsleven: Vidcast van Kitty Koelemeijer

Podcast Hoogbegaafdheid in het bedrijfsleven

Mijn debuut in de wereld van podcasts (of eigenlijk vidcasts) is hier! Ik ga in gesprek over een onderwerp dat me nauw aan het hart ligt: Hoogbegaafdheid. Ben jij benieuwd naar wat hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit betekent? Waarom is een kerntalentenanalyse extra relevant voor hoogbegaafden? Wat doet Mensa Nederland, die dit jaar haar 60-jarig jubileum viert, voor de hoogbegaafde gemeenschap? En hoe kun je hoogbegaafdheid inzetten in het bedrijfsleven? Al deze vragen en nog veel meer beantwoord ik in deze vidcast:

Of beluister deze podcast over hoogbegaafdheid op de werkvloer op Spotify

Radio Eemland

Interview over de Week van de Hoogbegaafdheid (4 t/m 12 maart)

Luister het hier terug: https://www.eemland1.nl/nieuws/het-verspreiden-van-kennis-over-hoogbegaafdheid/

Tijdschrift de Psycholoog

‘Wendy, hoe help jij als coach mensen bij het benutten van hun potentieel?’ WH: ‘Met een kerntalentenanalyse. Ik breng in kaart hoe de hoogbegaafdheid zich bij iemand uit, op welk vlak, waar de energiegevers en energielekken zitten. Met zo’n analyse leren mensen zichzelf beter kennen, ontdekken ze dat ze zich vooral moeten richten op zaken waarvan ze wel energie krijgen. En dan floreren ze vaak opeens wel.’

Het vakblad voor psychologen ‘De Psycholoog’ brengt een themanummer uit over hoogbegaafdheid, en dat kan ik alleen maar toejuichen. Ik mocht hieraan meewerken dmv een rondetafel gesprek met Esther Roelfsema en Pedro de Bruyckere onder leiding van Vittorio Busato en Marcel Veenman.

PW

In het PW (Pharmaceutisch Weekblad 2022/42): hoe een kerntalentenanalyse aanzet heeft gegeven tot mijn carrièreswitch!
En nu bied ik zelf als coach de kernalentenanalyse aan bij mijn (veelal) hoogbegaafde cliënten, die zowel uit de farmacie, overige zorg of daarbuiten komen. Het heeft mij zoveel gebracht mijn energiegevers te kennen en mijn energielekken te herkennen, dat gun ik iedereen!