Over Wendy

Verrassend Veelzijdig

Mijn naam is Wendy Haanschoten (1973) en woon in Amersfoort. Ik ben coach voor hoogbegaafde en/of hoogopgeleide professionals en kerntalenten-expert. Ik ben voorzitter van Vereniging Mensa Nederland. Ik ben ook spreker over neurodiversiteit bij bedrijven. Neurodiversiteit omvat naast hoogbegaafdheid en autisme bijvoorbeeld ook ADHD/ADD, HSP/HSS en dyslexie/dyscalculie. Deelnemers aan mijn masterclasses geven aan dat ze blij zijn dat er aandacht is voor de positieve kanten van hun bijzonderheid!

Iedereen is gelijk, maar iedereen is anders.

En dat is wat ik versterk in mijn coachtrajecten, onder andere door gebruik te maken van een KernTalentenanalyse. Zodat jij weer in een flow kan werken, en daarmee je meerwaarde kunt laten zien. Je voorkomt hiermee zowel een burn- als een bore out. Want zoveel teveel werken aan taken die je niet liggen als te weinig je sterke kanten aan bod te laten komen kunnen zorgen dat je even minder lekker in je vel zit. Ik ervaarde zelf hoe een kerntalentenanalyse mij weer op het goede spoor zette, toen ik totaal niet meer wist wat ik nou eigenlijk leuk vond en dit gun jou dit ook.

Toen ik mijn bijzonderheden in 2014 ontdekte vond ik in mijn zoektocht naar gelijkgestemden weinig positieve verhalen. Samen met jou ga ik op zoek naar jouw verhaal, zodat ook jij je kunt ontpoppen tot een prachtige vlinder. Lees hier wat eerdere coachees zeggen over hun traject.

Nieuwsgierig wat ik jou en je bedrijf kan bieden? Neem contact met mij op!

Neurodiversiteits-expert Wendy Haanschoten zet zich in voor meer aandacht voor de talenten van de neurodivergente professional. Na een carrière in de zorg en het bedrijfsleven heeft zij nu een eigen bedrijf dat zich richt op deze talenten. Zij is spreker en geeft workshops en masterclasses om neurodiversiteit op de werkvloer in een positief daglicht te stellen. Wendy Haanschoten is coach voor hoogbegaafde en andere neurodivergente professionals. Door op zoek te gaan naar de talenten wordt een burn-out of bore-out voorkomen. In de huidige tijd waar veel werknemers een hoge werkdruk ervaren belangrijk om aandacht aan te besteden. Wendy Haanschoten is voorzitter van vereniging Mensa Nederland. Voorheen was zij voorzitter van het IHBV (Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen) en voorzitter van de vereniging Autisme Ambassadeur. Bij Achmea richtte zij het Neurodiversiteit Netwerk op.
Neurodiversiteit omvat naast hoogbegaafdheid (HB) en autisme (ASS) bijvoorbeeld ook HSP/HSS, ADD, ADHD, dyslexie/dyscalculie.