Over Wendy

Gedreven neurodiversiteits-expert die uitgaat van talenten

Mijn naam is Wendy Haanschoten (1973) en woon in Amersfoort. Ik ben coach voor hoogbegaafde en/of hoogopgeleide professionals, kerntalenten-expert en spreker over neurodiversiteit bij bedrijven. Neurodiversiteit omvat naast hoogbegaafdheid (HB) en autisme (ASS) bijvoorbeeld ook HSP/HSS, ADD, ADHD, dyslexie/dyscalculie.

Ik wist al jong dat ik graag mensen wilde helpen. Als apotheker heb ik dat jarenlang gedaan, tot volle tevredenheid van iedereen, behalve mezelf. Ik wisselde regelmatig van werkkring in de hoop daar wel gelukkig te worden, maar ik miste steeds iets. Het grappige is dat mijn man wel graag lang bij dezelfde werkgever wilde  blijven, maar hij moest vanwege reorganisaties nog wel eens van baan veranderen. Hij snapte niet dat ik dat juist uit mezelf graag deed.

Dat begrip kwam pas toen ik erachter kwam dat ik hoogbegaafd ben. Daarvoor was ik in een flinke burn-out beland, die bij nader inzien ook een enorme bore-out bleek te zijn. Ik was mezelf volledig kwijt. Ik begreep niemand, en niemand begreep mij, en dat was eigenlijk mijn hele leven al het geval. Blijkbaar was ik echt anders dan anderen.

Mijn persoonlijke kerntalentenconstellatie, ben jij ook benieuwd naar je jouwe?

Ik kwam bij een hoogbegaafdencoach terecht die een kerntalentenanalyse aanbood. Dat heeft mijn leven veranderd. Het heeft mij zoveel gebracht. Ik begreep mezelf beter, wat mijn energiegevers, maar ook mijn energielekken zijn en kon daardoor gerichter op zoek naar passend werk in een passende omgeving. Dit moest wel via een omweg, maar gaandeweg werd mijn pad duidelijker.

Verrassend Veelzijdig

Ik kwam als adviserend apotheker terecht bij Achmea waar ik de kans aangreep om interactieve workshops over de positieve kanten van neurodiversiteit op de werkvloer te gaan geven. Ik zag collega’s die vastliepen en heb diverse coachopleidingen gevolgd, waardoor ik hen kon gaan helpen. Ik richtte mijn eigen praktijk op en die werd zo succesvol dat ik afscheid kon nemen van mijn baan in loondienst. Omdat ik vanuit mijn kerntalentenconstellatie weet dat ik veel uitdaging en afwisseling nodig heb, ben ik naast coach en spreker over neurodiversiteit ook voorzitter van Vereniging Mensa Nederland.

Ik kan goed luisteren, ben gedreven, en bied duidelijkheid. Mijn klanten voelen zich gehoord en gewaardeerd. Ik inspireer mensen de regie over hun eigen leven te pakken.

Mijn droom is een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn en zijn/haar talenten kent en deze kan benutten, ongeacht al dan niet een label of bijzonderheid. Want iedereen is gelijk, en iedereen is anders!

Neem contact op

voor een gratis kennismakinggesprek

Lees hier wat klanten zeggen over mij

Neurodiversiteits-expert Wendy Haanschoten zet zich in voor meer aandacht voor de talenten van de neurodivergente professional. Na een carrière in de zorg en het bedrijfsleven heeft zij nu een eigen bedrijf dat zich richt op deze talenten. Zij is spreker en geeft workshops en masterclasses om neurodiversiteit op de werkvloer in een positief daglicht te stellen. Wendy Haanschoten is coach voor hoogbegaafde en andere neurodivergente professionals. Door op zoek te gaan naar de talenten wordt een burn-out of bore-out voorkomen.

Wendy Haanschoten is voorzitter van vereniging Mensa Nederland. Voorheen was zij voorzitter van het IHBV (Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen) en voorzitter van de vereniging Autisme Ambassadeur. Bij Achmea richtte zij het Neurodiversiteit Netwerk op. Neurodiversiteit omvat naast hoogbegaafdheid (HB) en autisme (ASS) bijvoorbeeld ook HSP/HSS, ADD, ADHD, dyslexie/dyscalculie.